Lenovo Watch X, avagy a hibrid okosórák abszolút győztese

Napjainkban a különféle okoseszközök használata gyakran meghatározó részét képezi mindennapjainknak.

Az okostelefonok kulcsfontosságú szerepe mellett az okosórák is meghatározó kiegészítővé váltak, hiszen használatukkal nem csupán időt spórolhatunk, nem csak egészségügyi állapotunkat és sporttevékenységeinket támogathatjuk, hanem sokkal kényelmesebbé és egyszerűbbé is teszik a  rohanós hétköznapjainkat.

Vannak azonban akik ragaszkodnak, illetve sokkal szívesebben hordják a hagyományos külsővel rendelkező órákat, miközben igénybe vennék az okos funkciókat is. Erre a problémára nagyszerű megoldás egy hibrid okosóra.

A következőkben pedig szeretnénk bemutatni a Lenovo Watch X-et, amely minden olyan funkcióval el van látva, amivel egy hibrid okosórának rendelkeznie kell – sőt még annál többel is. 

De mi is az a hibrid okosóra?

Az órák világában a hibrid kifejezés a hagyományos és okosfunkciók ötvöződésére utal.

Ez tehát nem más, mint a klasszikus analóg számlappal rendelkező karóra és az okosóra keveréke. Megjelenésében egy az egyben megegyezik egy hagyományos karórával, azonban  belseje számos okos funkciót rejt, amellyel garantáltan megkönnyíti életünket. 

Így ez a tökéletes választás azoknak, akik nem különösen preferálják az “okos kinézetet” és szeretnék megőrizni a jól megszokott külsőt, mégis igénybe vennék azokat a praktikus szolgáltatásokat, amelyeket egy okosóra nyújthat.

Mi mindent tud a Lenovo Watch X ?

A Lenovo Watch X minden élethelyzetben igazi társként szolgál. Legyen szó egészségről, edzésről vagy alvásról, ez az okosóra folyamatosan rögzít minden fontos adatot, melyeket aztán okostelefonunkon megtekinthetünk egy app-on keresztül.

Tehát mint a legtöbb okos eszköz, ez a készülék is egy okostelefonra letölthető alkalmazás segítségével nyújtja képességei maximumát. A mért adatok megjelenítése mellett az alkalmazáson belül állítható be az ébresztő, valamint innen indítható például az igen praktikus készülékkeresési funkció vagy a távoli kameravezérlés.

Funkciók:

Pulzusmérés: az okosórában lévő optikai pulzusmérő szenzoroknak köszönhetően mérhető az érverés száma, mely mérés a készülékről is indítható, valamint az alkalmazásban beállítható az óránkénti monitorozás is.

Vérnyomásmérés: a dupla optikai szenzoroknak köszönhetően nagy pontosságú mérést nyújt a készülék, mely később az alkalmazásban is visszanézhető.

Lépésszámláló: a beépített G szenzor segítségével az eszköz nagy pontossággal számlálja az aznap megtett lépéseket.

Távolságmérés: az alkalmazásban megadott magasságból kalkulált lépéshossz és a megtett lépések száma alapján az okoskarkötő mutatja az aznap megtett távolságot.

Elégetett kalória mérés: a napi lépésszám és pulzusadatok, valamint az alkalmazásban megadott adatok alapján a készülék pontos becslést ad az elégetett kalóriák számáról

Alvásminőség mérés: a készülék pihenésünk során is méri az egészségünket befolyásoló fontos adatokat, így grafikont készít nem csak az alvás mennyiségéről, hanem milyenségéről is.
Üzenetek/értesítések jelzése: aktív Bluetooth kapcsolat esetén az SMS, Facebook, Skype, Twitter, WhatsApp, WeChat, QQ, Line értesítéseinket, illetve a hívásainkat is jelzi az okoseszköz, így nem maradsz le a fontosabb eseményekről.
Multisport funkció: az applikációban található négy sport profil közül (futás, kerékpár, túrázás, úszás), annak speciális mozgásformáját figyelembe véve, nyomon követhető az edzés hatékonysága.

Milyen külső jellemzőkkel rendelkezik?

A Lenovo Watch X prémium hibrid okosórájának külsejében a sportos megjelenés, az elegancia és az exkluzivitás egyaránt tükröződik. A készülék analóg számlapját pedig az egyedi számozás még inkább különlegessé teszi.

Más hibrid okosórákkal ellentétben az aktivitás, pulzus és vérnyomás adatok a számlapon is követhetőek.

Az okoseszköz óraháza rozsdamentes acél bevonatot kapott, amely feledtébb erős védelmet nyújt, emellett por- és vízállósága (IP68) támogatja a biztos védelmet.

A Lenovo Watch X hibrid okosóra többféle színben, különböző szíjakkal választható, amely lehetővé teszi, hogy a leginkább ízlésedhez illő típust tudhasd magadénak.

https://hellosmart.hu/termekkategoria/hybrid_okosorak/